maandag 16 december 2013

Verhuizing


Afgelopen dagen zijn we druk bezig geweest met de verhuizing. Eerst met het opmaken van een inventarislijst. Daarna het stickeren/indelen van onze spullen in 'lucht', 'zee' en 'niet vervoeren'. En vervolgens het bij elkaar brengen van spullen zodat de verhuizers het ook nog zouden kunnen begrijpen.

De volgende ochtend kwamen de verhuizers aan. Ze bleven eerst nog een half uur in de auto zitten. Het was nog geen half tien, het officiële begin van de werkdag. De groep was een zeer bont gezelschap, twee Engelse Belgen (of Belgische Engelsen), een Eritrese Italiaan (uit Milaan) en één rasechte Vlaming. Blijkbaar trekt het beroep toch een bepaald soort gelukzoekers aan. De communicatie ging in drie talen tegelijk. Als dat maar goed gaat. Gelukkig was Marta een goede intermediair in deze.

Eenmaal begonnen ging dit viertal in een wervelwind door ons huis. Later zou ik tekenen dat ze onder ons toezicht alles ingepakt hadden maar dat was onmogelijk. Twee paar ogen voor acht paar handen is een ongelijke strijd. Na een dag was al zo'n 90 procent gepakt en de volgende dag kwam er een vrachtwagen met een container om de boel te transporteren. 

Het viel nog niet mee om met deze '40 footer' door de Amsterdams nieuwbouwwijk te manoeuvreren. Maar met wat doorzettingsvermogen en hulp van de politie en wat verbogen verkeersborden is het toch gelukt de truck voor het huis te parkeren.

Uiteindelijk bleek hele huisraad in iets meer dan de helft van een container in beslag te nemen. Eer hadden nog wel drie mini's bij gekund.  Later bedacht ik me dat ze daar makkelijk wat smokkelwaar in hadden kunnen stoppen. Ze moesten alleen het transport weten en wat goede connectie aan de andere kant. Ik zal wel niet de enige zijn die daar opgekomen is...

Aan het eind van de dag was er een leeg huis en leeg gevoel over. Het huis zonder onze spullen is een heel ander ding. Wat nu nog rest is onze eigen verhuizing...

p.s.Mocht iemand trouwens nog geïnteresseerd zijn in het huren van een 'drie kamer tussen woning' in Amsterdam nieuw-west laat het me even weten!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten